Novosti

Broj izdatih građevinskih dozvola raste i u 2018-toj godini. Do septembra ove godine, bio je 8,5 odsto veći nego u istom periodu prošle godine.

Pročitaj tekst

Veoma je teško predvideti kretanje deviznog kursa, ali uprkos tome bankari procenjuju da se domaća valuta neće znatno menjati. Biće stabilna do kraja ove i tokom cele 2019. godine. Takođe, bankari napominju da će dinar na kraju godine pretpeti pritiske zbog veće tražnje za devizama, ali to neće bitno uticati na kurs. Narodna banka Srbije …

Pročitaj tekst

Nedavno održan godišnji sastanak MMF-a i Svetske banke na Baliju obeležilo je pitanje trgovinskog spora između Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Pročitaj tekst

Veliki broj mladih ljudi u Srbiji se zapošljava na digitalnom tržuštu, pa se Srbija našla među prvih 25 evropskih zemalja po broju digitalnih radnika.

Pročitaj tekst

U Beogradu je krajem semptembra održana dvodnevna konferencija čija je tema bila “Zapadni Balkan – vizije, želje i realnost”.

Pročitaj tekst

Skupština grada Beograda doneće odluku o zabrani plastičnih kesa na teritoriji Beograda do kraja godine. Odluka će stupiti na snagu početkom 2020. godine.

Pročitaj tekst

U aprilu naredne godine počinje izgradnja fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu. Ovo je samo jedan od dogovora koji je postignut sa kineskom kompanijom.

Pročitaj tekst

Na održanoj sednici Odbora za digitalizaciju Evrokomora na kojoj je predsednik PKS naglasio kako je modernizacija usluga komora izuzetno važna.

Pročitaj tekst

Ovogodišnja Apple konferencija, održana 12. septembra u Steve Jobs teatru u Kupertinu, bila je posvećena predstavljanju novih iPhone modela.

Pročitaj tekst