Apple predstavio nove iPhone modele

Autor
Objavljeno
Ažurirano

Ovogodišnja Apple konferencija, održana 12. septembra u Steve Jobs teatru u Kupertinu, bila je posvećena predstavljanju novih iPhone modela. Novi pametni telefoni iPhone XS, iPhone XS Max dolaze u tri boje, srebrnoj, sivoj, i zlatnoj, dok XR model stiže i u crvenoj, plavoj i žutoj.

Šta nam donose novi modeli?

Novi iPhone u verziji XS opremljen je staklom koje je uspešno prošlo test izdržljivosti u slanoj vodi, prašini, pa čak i u pivu, što ga čini najotpornijim staklom koje je ikad ugrađeno u pametne telefone. Isto važi i za XS Max, veću varijantu ovog modela čija veličina ekrana iznosi čak 6,5 inča, dok je XS model opremljen ekranom od 5,8 inča.

Novinu predstavlja i najnaprednija funkcija za prepoznavanje lica prilikom otključavanja telefona, glasniji zvučnici i opcija za dve sim kartice od kojih je jedna virtuelni sim. Karakteristika koja će najviše obradovati većinu korisnika je čak 512 GB memorije koji dolaze sa novim modelima. Kamera je unapređena dodatnom funkcijom za izoštravanje slike i boljim blicem.

Još jedno iznenađenje je iPhone XR, model dostupan u više boja u odnosu na prethodna dva, ali poseduje manju otpornost na vodu i prašinu. Razlika je i u tome što ovaj model poseduje 6,1-inčni LCD displej, dok modeli XS i XS Max imaju OLED ekran.

Kompanija je najavila da će iPhone XS će biti u prodaji od 21. septembra i njegova cena će iznositi 999 dolara za model od 64 GB, dok će cena za XS Max biti 1099 dolara. XS Max model sa 512 GB interne memorije koštaće 1449 dolara, a telefoni će na tržištu biti dostupni od 21. septembra. Model XR će se prodavati po ceni od 750 dolara i biće dostupan za kupce od 26. oktobra.