NZS organizuje obuke za najtraženija zanimanja

Autor
Objavljeno
Ažurirano
programiranje

Iako često kažu da u Srbiji nema posla, u jednom sektoru se uvek traži radnik više. Razvoj tehnologije je doveo do toga da su zanimanja u sferi IT– a izuzetno tražena, što je prepoznala i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Kako su predstavnici NZS-a saopštili, u planu je organizacija obuka koje će obezbediti neophodna znanja i veštine za rad u IT sektoru, i tako omogućiti građanima Srbije da odgovore na potrebe tržišta rada.

programiranje

Obuke za IT kreću od septembra

Prema istraživanjima, svoja znanja najlakše mogu unovčiti JAVA programeri, PHP programeri, NET Developeri i iOS Developeri. Kompanije za ova zanimanja nude plate od 1000, pa čak do 2500 evra.

U najvećem broju oglasa u kojima se traže programeri, ne traži se formalno obrazovanje , dakle uslov nije diploma već iskustvo i znanje. To znači da se u ovim firmama mogu zaposliti i ljudi koji su išli na različite kurseve iz ove oblasti.

Nacionalna služba za zapošljavanje je programe obuke uskladila sa potrebama tržišta rada, pa će neki od programa za koje je planirana obuka biti izrada veb-aplikacija, Java programiranje, NET programiranje i PHP.

Kako je planirano, specijalističke informatičke obuke će se izvoditi u 10 gradova širom Srbije. Prvi ciklus obuka počinje u septembru, i biće uključeno 775 polaznika, kako se navodi u sapštenju NZS.

kodovi

Ko se može prijaviti?

Uslov za pohađanje ove obuke jeste da se kandidati nalaze na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje, da imaju najmanje završenu srednju četvorogodišnju školu, da poseduju sklonosti za informatičko programiranje i da su upoznati sa radom na računaru. Takođe je potrebno znanje engleskog jezika, najmanje na A2 nivou.

Možete se prijaviti preko sajta www.itobuke.rs u periodu od 9. do 22. jula.